+31(0)342 - 491017

info@ravenhorst.nl

Over Ons

Van Ravenhorst, al 100 jaar specialist in efficiënte logistiek

Van Ravenhorst heeft al 100 jaar ervaring als carrosseriebouwer. En al even lang zijn we specialist op het gebied van efficiënte logistiek. Klanten ervaren ons als een betrokken partner die graag met inventieve oplossingen komt. In dat opzicht zijn we niet alleen een bouwer, maar ook een bedenker van carrosserieën.

Van Ravenhorst sluit met haar oplossingen aan bij de actuele ontwikkelingen in uw branche.

We realiseren ons dat het transport een schakel is in een keten. Veranderingen in de keten, leiden tot veranderingen in die schakel.

Een voorbeeld is de introductie van andere transportsystemen of broedsystemen. U wordt geconfronteerd met andere eisen ten aanzien van de beladingsmogelijkheden of de ventilatie. We spelen daarop in met nieuwe systemen en flexibele oplossingen (die eventueel omgebouwd kunnen worden). Andere ontwikkelingen hebben betrekking op de wet- en regelgeving. LZV, maximale vervoerstijden voor vee, track & trace, dierenwelzijn: ze stellen eisen aan de transportoplossing. We spelen daarop in met onder meer GPRS-systemen en drinkwatersystemen. Geavanceerde ontsmettingssystemen voorzien in de behoefte aan maximale hygiëne.

Kortom, we kennen uw business, weten wat er speelt en bieden een efficiënte oplossing!

Meer weten over onze oplossingen? Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.
Onze engineers zijn creatief en innovatief. Ze passen moderne technologieën toe om de efficiency van het transport te verhogen en de kwaliteit te verbeteren. Voorbeelden zijn de moderne klimaatregelingssystemen, de ontsmettingssystemen en de bewegende laadvloeren. Tegelijk zijn ze inventief. Door soms kleine aanpassingen en alternatieve oplossingen realiseren onze ontwerpers de extra laadruimte waar we om bekend staan. Daarnaast werken we nauw samen met een internationaal netwerk van toeleveranciers. Ze staan garant voor gespecialiseerde oplossingen.
Onze vakmensen tekenen voor de service. Dat begint bij een klantgericht ontwerp. Na de bouw en oplevering blijven onze monteurs standby om, mocht het nodig zijn, onderhoud te verrichten en reparaties uit te voeren. We weten hoe belangrijk de continuïteit van uw transport is. Daarom hebben we een complete serviceafdeling ingericht die u snel en flexibel opereert.

Graag stellen wij het team aan u voor. Deze mensen staan altijd voor u klaar!

Dick van Ravenhorst

Dick van Ravenhorst

CEO

Marijke van Harskamp

Marijke van Harskamp

Manager/Directie

+31 (0)342 491017

Jan van Reenen

Jan van Reenen

COO

Frederik van Middelaar

Frederik van Middelaar

CAD tekenaar/designer

Bezoek ons in Barneveld

Zie contactgegevens →

De rijke geschiedenis van van Ravenhorst

van Ravenhorst gaat al wel even mee. 90 jaar geleden begon .... met een gespecialiseerd bedrijf in carrossiebouw. In de jaren daarna wist dit bedrijf uit te groeien tot een van de grootste spelers in Nederland.

 • 2014Ontwikkeling dwarsgeventileerde veewagens
 • 2012Ontwikkeling drinkwatersystemen voor pluimvee
 • 2005Ontwikkeling eerste gesloten opbouw voor geconditioneerd veetransport
 • 2001Ontwikkeling eerste gesloten opbouw voor geconditioneerd veetransport
 • 1998Ontwikkeling geconditioneerde trailer voor transport van eendagskuikens
 • 1994Verhuizing vanaf 2 locaties naar 1 nieuwe locatie
  Beide bedrijven komt bijeen op de Harselaarseweg in Barneveld. Verder ontwikkelt Ravenhorst zich door op het gebied van transportsystemen voor slachtkuikens
 • 1992Start 3e generatie – D. van Ravenhorst
 • 1983Verhuizing van afdeling Nijkerk naar Barneveld
  Het bedrijf blijft op 2 gescheiden locaties. Daarnaast wordt een ontwikkeling toegevoegd van beweegbare dubbele laadvloeren voor met name kalverentransport.
 • 1971Overname carrosseriebedrijf van de Bunt in Nijkerk
 • 1950Start 2e generatie – A. van Ravenhorst
 • 1917Start wagenmaker van D. Ravenhorst
  "Door solied werk en billijke behandeling hoopt hij de gunst van het publiek te verwerven".
  De oprichting van de wagenmaker luidt een mooie toekomst van transportoplossingen in. Later weet dit bedrijf uit te groeien tot in internationale speler.